SEO, oftewel zoekmachine optimalisatie. Wat kan dit betekenen voor mijn bedrijf?

SEO, een term die vaak voor komt in de onlinemarketingbranche. Maar wat kan dit voor een bedrijf betekenen, zo’n goede vindbaarheid in Google?

 

Een goede vindbaarheid in Google, en dan hebben we het niet over de betaalde vermelding in Google, kan zorgen voor een continue stroom van gratis relevante bezoekers op de website. Iemand die namelijk op zoek is naar een bepaald product, of naar een product dat iemand in een bepaalde behoefte kan voorzien. Tegenwoordig gaat een groot gedeelte van deze geïnteresseerde op zoek naar een bedrijf of webshop op het internet.

 

Door een goede vindbaarheid / goede SEO wordt jouw bedrijf gezien in de zoekresultaten. Wil je graag zelf aan de slag met de SEO van je website. Volg dan een online SEO Cursus!

 

Hoe zorg je dat een website hoger komt in Google?

 

Dit is een vraag die veel ondernemers stellen, precies omdat dit zo waardevol kan zijn voor een bedrijf. Een goed vindbare website kan namelijk veel nieuwe klanten opleveren, zonder dat dit echte kosten met zich meebrengt. Maar hoe krijg je dit voor elkaar?

 

Volgens veel SEO-specialisten kijkt Google naar meer dan 200 factoren als het gaat om het opbouwen van de zoekresultaten voor een bepaald zoekwoord. Erg veel factoren waar je rekening mee moet houden dus. Toch is het niet gek dat Google kijkt naar het gehele plaatje van een website. Zij willen namelijk als zoekmachine de beste resultaten laten zien aan hun gebruikers. Hoe beter de resultaten zijn in Google des te tevreden de bezoeker is en dit is natuurlijk goede reclame voor het bedrijf.

 

Maar hoe weet je nu welke factoren je moet verbeteren aan je website? Sommige bedrijven voeren graag een SEO Scan uit waarna ze je een offerte kunnen sturen met een prijs voor de oplossing. Misschien is het alleen zo gek nog niet om SEO zelf eigen te maken. Dan is een online SEO Cursus de ideale oplossing!