Waarom is linkbuilding belangrijk?

Vandaag de dag speelt linkbuilding nog steeds een belangrijke rol op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Het is een techniek om verwijzingen, ook wel niks genoemd, naar je website te krijgen. Wellicht is het de meest waarde volle techniek om je website hoger te laten scoren in de zoekmachines. Google kijkt namelijk naar het aantal links en de kwaliteit hiervan om de posities te bepalen. Een link is als het ware een aanbeveling van een andere website aan jouw website.

Hoe kan ik succesvol linkbuilden?

Om succesvol te linkbuilden is het belangrijk goede links naar je website te krijgen. Slechte links kunnen de resultaten in de zoekmachines negatief beïnvloeden. Linkbuilding wil je doen op een zo natuurlijk mogelijke wijze. Binnen een paar dagen honderd links naar je website krijgen is niet erg natuurlijk. Daarnaast wil je graag links van websites die vergelijkbaar zijn met jouw website. Dit komt namelijk natuurlijk over op de zoekmachines. Ook is het van belang dat de website die naar je link voldoende autoriteit heeft. Websites met meer autoriteit geven meer waarde aan een link.

Is link inkopen gevaarlijk?

Op internet zijn er diverse bedrijven die linkbuilding pakketten aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld betalen voor links naar je website. Echter is het kopen van links sterk af te raden. Vaak zijn deze links afkomstig van zogenoemde linkfarms of van artikel websites met een lage autoriteit. Hierdoor kan het inkopen van links zelf negatieve gevolgen hebben voor de posities in de zoekresultaten.

 

De beste manier is om handmatig te linkbuilden. Op deze manier kun je kwalitatieve links vergaren. Er zijn diverse marketingbureaus gespecialiseerd in linkbuilding die je kunnen helpen goede links naar je website te krijgen.